۰

برجام مدلی برای تغییر رفتار ایران

آمریکایی ها بعد از برجام به دنبال مدل بندی و برجامیزه کردن سایر حوزه های قدرت ایران هستند و تمام تلاششان را میکنند تا ایران را وارد یک خود کنترلی کنند. یعنی با تغییر محاسبات مسئولین این تفکر را به تصمیم گیرندگان تزریق کنند که برای حفظ برجام باید به گونه ی رفتار کنند که رفتار و اقدامات آن ها در هیچ حوزه ای در تعارض با منافع امریکا نباشد .
برجام مدلی برای تغییر رفتار ایران
به گزارش سرویس سياسي تفتان ما، امیر لشکری در یادداشتی در دیار شهریار نوشت:  پس از آزمایش موشکی ایران بلافاصله در رسانه های بیگانه واکنش های دیده شد. دشمنان  انقلاب اسلامی  با هر نحوی در جهت تبلیغات مسموم و خارج از عرف و قوانین بین المللی نشان دادن این آزمایش موشکی برآمدند.
غربی ها به خصوص امریکایی ها آزمایش موشکی ایران را در تعارض با قطعنامه ۲۲۳۱ دانسته اندکه البته بندی از قطعنامه  که به توانمندی های موشکی ایران اشاره می کند همواره مناقشه طرف ایرانی و غربی بوده که پرداختن به آن فرصت مجزایی می طلبد اما در این رابطه تنها به این نکته اشاره می کنیم که رهبر معظم انقلاب به طور مکرر در مورد خط قرمز بودن توانمندی موشکی در مذاکرات هسته ای هشدار داده و دولت محترماجازه ورود به موضوعی غیر از موضوع هسته ای را نداشته است.
این همه هیاهو و تبلیغات  در جهت محکوم کردن آزمایش موشکی  خصوصا از طرف امریکایی ها پرده از برنامه بلند مدت آمریکایی ها و حساب ویژه ای که روی برجام بازکرده اند دارد. امریکایی ها بعد از توافق هسته ای انتظار تغییر رفتار ایران را در مسایل راهبردی به خصوصا مسائل موشکی و منطقه ای را دارند.
غرب بعد از انقلاب همواره در تلاش بوده اهرم های قدرت انقلاب اسلامی ایران را بگیرد.  بعد از توافق هسته ای با توجه به اینکه مدل برجام یک مدل بسیار مبهم و سست برای جمهوری اسلامی به شمار می آید و تا حد زیادی توانسته است اهداف آمریکایی ها را تامین کند آمریکایی ها به وجود آوردن برجام های دیگر در مسایل موشکی،منطقه ای،حقوق بشر و... هستند تا بدون دادن هزینه هایی قابل توجه در تمامی مسائل راهبردی رویکرد جمهوری اسلامی را تغییر دهند.
البته در حال حاضر به نظر میرسد برای آمریکایی ها گفتگو در مسائل منطقه ای اولویت بیشتری داشته باشد که از دلایل ان عبارتند:
هیچ معاهده بین المللی یا مقرراتالزام آور جهانی درباره برنامه موشکی وجود ندارد که بتوان ایران را به تخطی از ان متهم کرد. روسیه،چین و احتمالا برخی اعضای اروپایی شورای امنیت به دلایل سیاسی فراوان و از جمله به دلیل معادلات پیچیده حاکم بر روابط میان آن ها و امریکا زیر بار هیچ اقدامی درون شورای امنیت علیه برنامه موشکی ایران نخواهند رفت. در صورت اقدام یکجانبه شدید و اعمال تحریم علیه ایران به بهانه برنامه موشکی بدون تردید برجام در ایران به خطر خواهد افتادو آمریکا می داند مرزهایی وجود دارد که اگراز ان ها عبور کند حتی دولت در ایران نیز  قادر به حفظ برجام نخواهد بود.   مسئله موشکی ایران یک تهدید فوری برای امریکا یا اولویت سیاسی-راهبردی برای آن نیست و فعلا موضاعات منطقه ای و ایجاد و حفظ چارچوب ژئوپلتیکی جدید در خاورمیانه که ایران هم بخشی از آن باشد،موضوع بسیار مهمتری برای طرف آمریکایی است. افکار عمومی ایران،دیدگاهی عموما مثبت به تقویت توان نظامی به ویژه برنامه موشکی دارد. آمریکایی ها بعد از برجام به دنبال مدل بندی و برجامیزه کردن سایر حوزه های قدرت ایران هستند  و تمام تلاششان را میکنند تا ایران را وارد یک خود کنترلی کنند. یعنی با تغییر محاسبات مسئولین این تفکر را به تصمیم گیرندگان تزریق کنند که برای حفظ برجام باید به گونه ی رفتار کنند که رفتار و اقدامات آن ها در هیچ حوزه ای در تعارض با منافع امریکا نباشد .
باراک اومابا نیز در سخنرانی اخیرش گفته است که ایران متن توافق را عمل کرده اما در راستای عمل به روح توافق نیز باید گام بردارد تا بتواند به جامعه جهانی ملحق شود. دقت داشته باشید که منظور اوباما از روح توافق همان مدیریت رفتار ایران هست. یعنی ایران باید به گونه رفتار کند که مورد پسند امریکا باشد.
از روش های دیگری که امریکا ها روی آن تاکید دارند به وجود آوردن دوقطبی های کاذب هست در داخل ایران است. دوقطبی مسایل دفاعی-اقتصادی که این روزها به وفور توسط برخی از همپیمانان داخلی آمریکا ! مطرح می شود. یعنی ایران باید بین قدرت دفاعی یا مسایل اقتصادی یکی را انتخاب کند. البته این رفتار امریکا گروگان گرفتن اقتصاد است وگرنه امریکا هایی هیچ وقت نمیخواهند رفاه واقعی در جامعه ایران  به وجود و هدف آن ها امیدوار کردن مردم به توافق با آمریکا و ایجاد انتظارات عمومی است تا شاید از این طریق با فشار بیشتر بر دولت ایران امتیازات بیشتری را در سایر حوزه ها بگیرند و از این دوقطبی جهت ایجاد شکاف میان نظام و مردم استفاده کنند. اینکه در داخل کشور عده ای از روی خیانت یا ناآگاهی شعارهایی را هم سوی با طرف آمریکایی سر میدهند می تواند بخش قابل توجهی از اهداف طرف غربی را تامین کند. این گفته که دنیای فردا دنیای موشک نیست و دنیای گفتمان هست اگرچه با واکنش صریح رهبر انقلاب  در دیدار اخیرشان با مداحان موجه شد ولی نشان می دهد که هستند کسانی که در داخل همسو با آمریکا موضع می می گیرند و طرف غربی هم حساب ویژه ای روی آن ها باز کرده است.حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با انتقاد شدید از کسانی که روزگار و دنیای فردا را دنیای مذاکره می‌دانند و نه موشک، خاطرنشان کردند روزگار، روزگار همه‌چیز است وگرنه به‌راحتی و به‌صراحت حق ملت ها را خواهند خورد.
ایشان افزودند: اگر این حرف از روی ناآگاهی گفته شده باشد، یک مسئله است اما اگر از روی آگاهی باشد خیانت است . رهبر انقلاب، نمایش موشک‌های پیشرفته و دقیق سپاه پاسداران را موجب خرسندی ملت‌هایی خواندند که از آمریکا و رژیم صهیونیستی، دلشان خون است اما کاری از دستشان برنمی‌آید.
ایشان افزودند: دشمنان مدام در حال تقویت توان نظامی و موشکی خود هستند؛ در این شرایط چطور می‌گوییم روزگار موشک گذشته است؟
انتهای پیام/
سه شنبه ۱۷ فروردين ۱۳۹۵ ساعت ۰۷:۱۵
کد مطلب: 430034
ارسال نظر
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *