به گزارش سرویس سياسي
تفتان ما،با توجه به بیانات مقام معظم رهبری در خصوص «افشای حقوق بشر آمریکایی» و نامگذاری هفته دوم تیرماه هر سال به این نام، حوزه احزاب
خبرگزاری فارس در گفتوگوهای جداگانهای با کارشناسان سیاسی و حوزه بینالملل به بررسی ابعاد این موضوع پرداخت.
در همین زمینه فواد ایزدی کارشناس مسائل آمریکا معتقد است: وقتی طرف مقابل دست به ایجاد شبکهای متشکل از ضدانقلاب، منافقین و صهیونیسمها میزند و آنها را ساماندهی میکند ما نیز باید همین کار را انجام داده و شبکهای از فعالان حقوق بشر و منتقدین نقض حقوق بشر از سوی آمریکا ایجاد کنیم اما هنوز چنین کاری صورت نگرفته است و افراد در این زمینه شناسایی نشدهاند.
در همین رابطه متن کامل گفتوگوی مشروح فارس با فواد ایزدی کارشناس مسائل آمریکا در ادامه میآید:
چرا هفته حقوق بشر آمریکایی مطرح شده است و مهمترین وجه تسمیه این موضوع از نظر شما چیست؟
ایزدی: دو سال قبل که رهبر معظم انقلاب در این باره صحبت کردند در آنجا توضیح دادند که خوب است ما هفتهای به نام «حقوق بشر آمریکایی» داشته باشیم و ما در هفته دوم تیرماه لیستی از جنایات آمریکا را میتوانیم ارائه دهیم که آمریکا یا مستقیم در آنها ورود کرده و یا حامی این جنایتها بوده است.
درباره این جنایتها میتوان از بمبگذاری در دفتر حزب جمهوری اسلامی در 7 تیرماه سال 60 تا ترور شهید صدوقی در تیرماه 61 و بمباران سردشت توسط صدام بوسیله سلاحهای شیمیایی آمریکا در 7 تیرماه سال 67 و همچنین حمله به هواپیمای مسافربری ایران در 12 تیرماه سال 67 اشاره کرد؛ البته مقام معظم رهبری یک مورد دیگر از این جنایتها که مربوط به ترور خود ایشان بود را اشاره نکردند اما اقدام منافقین در ترور رهبر معظم انقلاب در سال 60 را هم میتوان به لیست جنایات آمریکا اضافه کرد.
در حال حاضر گروهک منافقین که بانی ترور 17 هزار شهروند ایرانی است تحت حمایت دولت آمریکا قرار دارد و کنگره آمریکا رسما با این گروهک همکاری میکنند و هیچ کاری نمانده که برای آنها انجام نداده باشد؛ لذا آمریکا در نقض حقوق بشر رتبه اول را دارد.
نکته دوم در بعد حقوق بشر آمریکایی این است که آمریکا مدعی حمایت از حقوق بشر است اما در همین ایام به بهانههای حقوق بشری مردم ایران را تحریم کرده است و بنابراین نقض حقوق بشر توسط آمریکا با توجه به این اتفاق اهمیت مضاعفی پیدا میکند.
درباره اقدامات آمریکا قبل از انقلاب اسلامی نیز آنها سابقه سیاهی دارند چرا که حمایت از شاه و آموزش ساواک از فعالیتهای دولتمردان آمریکایی قبل از انقلاب است و ایران قربانی جنایات آمریکا بوده و امروز هم قربانی فعالیتهای ضدانسانی آمریکا است؛ آمریکا به بهانه حقوق بشر مرتکب نقض حقوق بشر میشود.
چه اقدامات ایجابی به منظور تبیین حقوق بشر آمریکایی باید صورت بگیرد؟
ایزدی: ما در همایشی که در دانشگاه تهران برگزار میکنیم از اساتید این کشورها از جمله آمریکا دعوت کردهایم و آنهایی که در حوزه نقض حقوق بشر توسط آمریکا کار کردهاند در این باره سخنرانی خواهند کرد اما در این زمینه باید به اولویتبندی اقدامات برای تبیین نقض حقوق بشر از سوی آمریکا پرداخت.
نکته اول در این زمینه این است که موضوع «حقوق بشر آمریکایی» باید در کشور متولی داشته باشد هرچند که در برخی موارد به صورت خودجوش همایشهایی در این زمینه برگزار میشود اما تبیین نقض حقوق بشر و فعالیتهای ضد ایرانی آمریکا نیاز به یک متولی پای کار دارد تا حتی همان کارهای خودجوش را نیز سازماندهی کند.
حالا فرض کنیم ما در این زمینه متولی داریم وقتی طرف مقابل دست به ایجاد شبکهای متشکل از ضدانقلاب، منافقین و صهیونیسمها میزند و آنها را ساماندهی میکند ما نیز باید همین کار را انجام داده و شبکهای از فعالان حقوق بشر و منتقدین نقض حقوق بشر از سوی آمریکا ایجاد کنیم اما هنوز چنین کاری صورت نگرفته است و افراد در این زمینه شناسایی نشدهاند.
به فرض وجود این متولی و شناسایی افراد فعال در این حوزه چه کارویژه مشخصی باید در این حوزه تعریف شود؟
ایزدی: قدم سوم برای اقدام در زمینه تبیین حقوق بشر آمریکایی «تعریف کار مشترک» است و از این رو فعالیتهای علمی و تبلیغاتی در این حوزه باید گسترش پیدا کند طوری که در سطح جهان آمریکا از اینکه بخواهد درباره حقوق بشر صحبت کند خجالت بکشد اما الان چنین جوی برای آمریکا وجود ندارد چون جوامع و افکار عمومی با مصادیق نقض حقوق بشر از سوی آمریکا آشنایی ندارند؛ بنابراین باید در این زمینه پرونده و کار مشخصی تعریف شود و این سه مساله اولویت دارد.
از طرف دیگر چون بحث هستهای تعطیل شده آمریکا بهانه هستهای هم ندارد؛ لذا این مساله الان نسبت به قبل از مذاکرات هستهای اهمیت بیشتری پیدا کرده است.
انتهای پیام/فارس